Pure M(ackaay). Aangenaam!

Besef jij hoeveel invloed jouw onderbewustzijn heeft op jouw handelen? Rare vraag? Niet als je weet dat 98% van ons handelen onbewust en ‘automatisch’ plaatsvindt. Onze vrije wil bepaalt maximaal 2% van ons dagelijks gedrag! Het onderbewuste brein is daarmee dé bron voor effectief functioneren. Het ligt dus voor de hand om daar meer mee te doen. Daarom ben ik mijn praktijk voor neurocoaching gestart. Vanuit mijn praktijk begeleid ik mensen bij het opsporen en transformeren van hun emotionele frictie en verzorg ik maandelijks – en op aanvraag – lezingen en seminars waar de werking van ons brein centraal staat.

Even voorstellen: Jaap Mackaay MBA (1964), getrouwd, 3 kinderen en ik woon in Ruurlo. Ik ben werkzaam als zelfstandig neurocoach en zeer geïnteresseerd in de authentieke drijfveren van mensen. Na een mooie carrière bij de politie en de provinciale overheid heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. In diverse uitvoerende en leidinggevende posities zag ik mensen worstelen met o.a. samenwerken, leidinggeven, omgaan met verwachtingen (van anderen), resultaten halen, psychische- en psychosomatische gezondheidsklachten en… zichzelf.  Wat mij daarbij vooral opviel was dat mensen meestal niet gehinderd werden door gebrek aan kennis, ervaring, opleiding en capaciteiten, maar door eigen – onbewust belemmerende – negatieve gevoelens en overtuigingen  die ze gedurende hun leven tijdens uiteenlopende, soms ingrijpende gebeurtenissen, hebben opgeslagen en opgebouwd. Sterker nog; veelal kunnen mijn cliënten feilloos aangeven wat ze er aan zouden moeten doen om effectiever te zijn of zich beter te voelen, maar om de één of andere reden lukt het ze niet om dat voor elkaar te krijgen. 

Hoe komt het nou dat mensen vaak tegen beter weten in handelen? En daarmee zichzelf geen dienst bewijzen. Of erger nog; zichzelf schaden!

Sinds 2008 ben ik me om die reden volledig gaan richten op het domein waar deze “stoorzenders” zich bevinden: het onderbewuste deel van ons brein.  Nu help ik mensen groeien op basis van vooruitstrevende neurowetenschappelijke inzichten over de werking van het brein. Met verbazingwekkende resultaten.

Pure M wordt veelal ingeschakeld door vooruitstrevende CEO’s, bestuurders, (HR-)managers, bedrijfsartsen en medewerkers van vooruitstrevende organisaties, die de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van mensen binnen organisaties serieus nemen. Inmiddels is Pure M preferred supplier, adviseur en sparringpartner voor bedrijven, bedrijfsartsen en organisaties in uiteenlopende branches. Maar ook particulieren doen steeds vaker een beroep op mijn vertrouwenwekkende dienstverlening.

Testimonials Jaap Mackaay

Ik heb Jaap in 2010 leren kennen als iemand die toen al erg begaan was met zorg en na-zorg voor o.a. collega’s van Politie in relatie tot zijn opleiding (neuro-)coaching en mijn organisatie, het Politie Veteranen Platform. We deelden samen onze zorgen over opvang en nazorg bij collega’s waar het ‘potje’ vol zat ongeacht veteraan of collega’s vredesmissies of de collega’s op straat. Nu jaren later geen overbodige luxe waarbij Jaap zijn jarenlange kennis en know-how ten dienste stelt van de samenleving. Onlangs heb ik een lezing van Jaap mogen bijwonen waarbij gek genoeg je weer tot andere inzichten komt, waarom? Omdat Jaap in 1 lezing fantastisch weer geeft wat er met het menselijk brein gebeurd wanneer we stress en nare (onverwerkte)ervaringen hebben meegemaakt.
Veel van die problemen kunnen snel en efficiënt worden aangepakt met het verkrijgen van de juiste tools.
Ik ben van mening dat Jaap daar de aangewezen persoon voor is die op een vakbekwame manier tijdens individuele sessies met Progressive Mental Alignnment (PMA) de bron van het probleem aanpakt. Een bewezen methode waar Jaap nog veel meer van af weet dan ik. Mocht u negatieve gevoelens ervaren die zich opstapelen en waarbij u het gevoel krijgt zonder hulp de controle te verliezen, raad ik u aan eens contact op te nemen met Jaap Mackaay. In een voor u begrijpelijke taal en met gevoel en begrip wordt u te woord gestaan of begin eerst met met volgen van één van zijn lezingen, u zult versteld staan wat dat al met u doet.

Eugene van Tilborg(mede) oprichter van het Politie Veteranen PlatformPolitie Veteranen Platvorm

“Jaap heeft als coach het verschil gemaakt. De resultaten waren zichtbaar en meetbaar, medewerkers zijn beter gaan functioneren in hun huidige rol of begeleid naar een nieuwe, beter passende rol”

Peter SlagtUnitmanager Infrastructure & facilities MN

“Jaap is een vriendelijk mens. Vanwege zijn kennis van zaken en inzicht is het heel prettig samenwerken met hem”

Rinus MazeeOperationeel chef basisteam Nationale Politie

“Ik heb Jaap leren kennen als een inspirerende coach met een persoonlijke aanpak die je helpt vooral vanuit je eigen kracht te opereren en daar je energie op te vestigen”

Paul GillonTeammanager MN

“Jaap is een professional in hart en nieren. Zijn passie ligt bij de (PMA) coaching. In de periode dat ik met hem heb samengewerkt heb ik ervaren dat hij op integere wijze diverse collega’s verder heeft geholpen in hun carrière”

Erik LigthartManaging Partner Strict Consultancy

“Héél hartelijk bedankt voor de prettige samenwerking en jouw onaflatende passie voor het vak. Ik heb je ervaren als een zeer leergierige coach. Ik wil je bedanken voor de passievolle inzet, jouw dienstbare houding en de intense gesprekken op jouw vakgebied. Deze zal ik missen”

Guus BakkerManager Politieacademie

“Ik heb een eendaags seminar over de werking en de invloed van het (onderbewuste) brein bijgewoond van Jaap . Ik heb hem ervaren als zeer ter zake kundig, open, toegankelijk, positief en in staat mensen op hun gemak te stellen en te laten vertrouwen op zichzelf”

Len AbmaCoach

“In zijn rol als coach heeft Jaap me in een korte periode op een hele prettige manier nieuwe inzichten gegeven. Ik kijk hier met plezier op terug”

Carline HollemansIT Auditor Mazars Management Consultants

“Jaap en energie gaan hand in hand! Zijn presentaties zijn boeiend, als coach is zijn drive groot. Hij denkt in mogelijkheden en kansen, dat maakt dat hij de kortste weg naar oplossingen zoekt. Een zeer prettige collega, sparring-partner”

Margit SchlechtPMA Coach

“Jaap is iemand die zich met hart en ziel verbindt aan PMA. Andere mensen die zich bezighouden met het welzijn van medewerkers na traumatische ervaringen zouden de mogelijkheden hiervan moeten onderzoeken of op zijn minst bekijken of er dwarsverbanden zijn. Jaap kan op een zeer enthousiaste manier daarover vertellen”

Henk FentenRaadsvolger voor CDA bij gemeente West Maas en Waal

“Als trainer en coach heb ik samengewerkt met Jaap binnen een leiderschapsopleiding van de Politieacademie. Hij is een professionele, gedreven en enthousiaste trainer. Ook initiatiefrijk, vernieuwend, inspirerend
en mensgericht met aandacht voor het resultaat. Bovenal is hij doortastend en brengt hij mensen in beweging. Met deze ondernemende, energieke en betrouwbare collega werk ik graag samen”

Irma van den HeuvelTrainer en coach Persoonlijke Ontwikkeling en Leiderschap Politieacademie

“Jaap is een prima coach waar je heel veel van kan leren. Daarbij worden de seminars die hij geeft op een persoonlijke, ontspannen en leuke manier gegeven”

Rene TurkIT Professional Achmea

“Bij veranderingsprocessen weet Jaap als coach op de juiste wijze te motiveren en te stimuleren. Hij respecteert daarbij ieders individuele tempo. Zonder de hulp en steun van Jaap had ik niet zoveel stappen gezet en was ik niet zo ver gekomen”

Danielle de WildeDirecteur praktijk voor kinder- en jeugdcoaching De Keyser Deventer

“Jaap is open, enthousiast en erg toegankelijk. Hij kan je geweldig ondersteunen in het hoe omgaan met
veranderingen. Je op een andere manier naar jezelf laten kijken. Je in je kracht zetten.”

Jan Tijman op SmeijersTeammanager Achmea

“Jaap is een prettige persoonlijkheid en fijn mens om mee samen te werken”

Herman ReuversHoofd Onderwijs Politieacademie

“Ik heb Jaap leren kennen als een inspirerende coach. Je zit zelf aan het stuur en hierdoor krijg je
duidelijk inzicht in je eigen kracht.”

Jaco VinkIT Professional Achmea

“Jaap heeft veel kennis van ontwikkeling en werking van het brein en kan dit direct vertalen naar een
praktische toepassing ervan”

Bas van GilsCoach

“Jaap is a good coach. He motivates people and provides for them. Good spririted and a man with a lot a stamina. I’ve come to know Jaap as a down-to-earth man with a great sense of responsibility”

Richard PuytEditor in Chief at the Evidence-based Management Collaborative

“Clients talk respectfully of his skills as a coach. Nice working with you Jaap!”

Paul BartelsCo owner Medacemy

“Jaap is als PMA-coach een perfecte aanvulling voor identiteitstrajecten op individueel en groepsniveau”

Arjan MackaayDirecteur Mackaay Communicatie Groep | Macknificent

“Ik ervaar Jaap als een zeer kundig PMA-coach”

Max PasOrganisatie ontwikkelaar Klantbeleving

“Ik heb zeer prettig samengewerkt met Jaap. Hij is daadkrachtig en gelooft in de kracht van mensen”

Erik MulderIT IT Director at Reed Business Media

“Jaap weet hoe je iemand het beste kan stimuleren. Hij gaat mee in jouw eigen tempo. Jaap heeft een open houding. De manier van vragen stellen zorgt ervoor dat je zelf over je antwoorden gaat nadenken en kom jij zelf tot een “antwoord”. Ik heb dankzij de begeleiding van Jaap grote stappen gemaakt.”

Mariken de WildeLogopediste (i.o.)

“You are obviously very knowledgeable and passionate about Progressive Mental Alignment and I am impressed with the results you get”

Anonymous(Bekend bij Pure M)