PMA logo2logo_pma

Progressive Mental Alignment®. Hoe werkt dat?

Progressive Mental Alignment® heeft als doel fundamentele bewustwording van oorzaken (van gedrag en gezondheid), gekoppeld aan blijvende verandering in denken, doen en vitaliteit. Samenvattend en vrij vertaald is het een vooruitstrevende aanpak gericht op mentale gelijkgerichtheid. Progressive Mental Alignment® is de ‘missing link’ die bestaande therapieën , trainings- en coachingtechnieken versterkt om duurzame resultaten te behalen. Progressive Mental Alignment® verschilt van alle andere bekende zelfhulpmethodes. De basis van PMA wordt gevormd door recente neurofysiologische ontdekkingen over de werking van het brein. Progressive Mental Alignment® is het resultaat van combineren van alle bestaande wetenschappelijke feiten over het brein en de impulsen die de menselijke ervaringen besturen tot één model, The Unified Brain Model. Een recent verstrekte Europese subsidie zorgt nog eens voor een extra impuls van deze unieke aanpak. Het antwoord op effectieve en betaalbare gezondheidszorg.

13263878_10154163887169029_8693944981085860228_n-2

Progressive Mental Alignment® is van grote waarde gebleken bij aandoeningen als depressie, Posttraumatisch stresssyndroom, fibromyalgie  migraine, astma, darmklachten, autisme, eczeem, psoriasis, multiple sclerose, relationele issues en vele andere uitdagingen.

Progressive Mental Alignment® wint aan betekenis. Zowel in het zakelijk leven als privé. Bij deze aanpak zijn niet je problemen het vertrekpunt, maar de achterliggende oorzaken ervan. 

Geen gesprekken, geen verhalen (want die heb je al duizenden keren verteld), geen trainingen, geen conditioneringen, geen affirmaties, geen exposure, geen rituelen, geen steeds weer terugkerende oefeningen en moeilijk uitvoerbare adviezen, maar juist het transformeren van de oorzaken op basis van de PMA-aanpak  die de bron zijn van onze storende gedragingen, belemmerende overtuigingen, onze blokkades en – last but not least –  psychosomatische gezondheidsklachten.

Wat is er de reden van dat je je niet senang voelt in een bepaalde situatie? Wat houd je tegen om te doen wat je diep van binnen graag zou willen doen? Wat is er de reden van dat je energie lekt? Wat is de echte oorzaak van irrationele angst, dwangstoornissen, fobieën, stress gerelateerde-  en psychosomatische gezondheidsproblemen als PTSS? Er is een reden waarom ons brein ons lichaam ziek maakt…

De aanpak is gericht op – het transformeren van – de verborgen programmeringen, verkeerd opgeslagen zintuigelijke gegevens, in het onderbewuste deel van het brein, die jou belemmeren en saboteren om optimaal te functioneren. Dat klinkt abstract, maar dat is het allerminst! Het onderbewuste brein wordt niet voor niets door vele neurowetenschappers de sterkste gegevensverwerkende eenheid genoemd die we kennen. Het ligt dus voor de hand om daar meer mee te doen. Toch?

Tijdens één-op-één sessies in een voor jou veilige omgeving, gaan we samen op zoek naar die onjuist geanalyseerde en verkeerd gecodeerde opgeslagen gegevens in je brein die je onbewuste stoorzenders zijn en die je gedrag, presteren, relaties en gezondheid  in de weg staan.

Durf jij het aan? Mail of bel bewust!

Testimonials coachingstrajecten m.b.v. Progressive Mental Aligmnent®

“Progressive Mental Alignment brengt (gewoon) vreugde!”

A. GerritsIT Professional

“Het raakt velen. Impact is groot en jouw hulpverleningstraject kan die mensen helpen!” 

A. van HerkReactie ontvangen n.a.v. dit artikel op website NRC van 10 januari 2017

“De PMA-aanpak is voortreffelijk. Het bewandelen van de reguliere weg om van mijn psychische klachten af te komen had mij tot nu toe niet geholpen. Reden te meer om me met mijn hulpvraag tot een PMA-caoch te wenden. Door het PMA-coachingstraject heb ik mijn positiviteit teruggekregen, ben ik beter gaan functioneren, ben ik gestopt met medicijnen en met roken en is mijn leven een stuk aangenamer geworden. Dit was me zonder de begeleiding van Jaap niet gelukt”

G. Meulenveld

“Ik vond het coachingstraject zeer bijzonder en het gaf mij een opgeruimd gevoel. Na onze twee sessies had ik het gevoel dat ik was herboren en bruiste van de energie”

M.B.Functionaris Nationale Politie

Met welke klachten/problemen kampte je voordat je in aanraking kwam met Progressive Mental Alignment?

Langdurige ziekteverzuim van mijn werk, re-integratie wilde ondanks enkele pogingen niet lukken. Privé merkte ik dat ik emotioneel snel uit balans was, zag er bijv. na het weekend tegenop om aan het werk te gaan, was snel geïrriteerd, had vrij veel heftige aanvaringen met vnl. mijn zoon, maakte mij druk over futiliteiten. Het emotioneel snel uit balans zijn begon ook op mijn werk te spelen. Ik was onzeker over alles wat ik deed en ik had ook last van faalangst. Ook kreeg ik  steeds meer last van symptomen van hyperventilatie tijdens mijn werk, een teken van veel stress.

Wat had je allemaal al geprobeerd om van die klachten af te komen?

Psychologische hulp en coaching gericht op gedragsverandering.

Hoe lang had je al last van die klachten en hoe intensief waren ze, wat betekenden die klachten voor jouw leven?

Het heeft zich vanaf mijn jeugd opgebouwd, ik heb er een groot deel van mijn  leven last van gehad. Het werd wel steeds heftiger, vooral de woede aanvallen en irritaties kwamen steeds frequenter. Daarbij kreeg ik ook korte perioden waarin ik mij depressief voelde en ik begon angsten te ontwikkelen.

Wat waren aanvankelijk je verwachtingen van Progressive Mental Alignment?

Ik keek er onbevangen en nieuwsgierig tegenaan . Ik wilde heel graag gezond weer aan het werk en daar had ik veel voor over. Ik had en heb het vertrouwen dat ik door PMA  positiever in het leven zou komen te staan, een positiever zelfbeeld kon krijgen en dat de relatie met mijn omgeving  in positief opzicht zou veranderen. Wel had ik angst dat er veranderingen zouden kunnen komen die ik eigenlijk niet zou willen, want voor veranderingen was ik bang.

Hoe heb je de sessies ervaren? Hoeveel sessies heb je gehad en binnen welk tijdsbestek vonden ze plaats?

De vraagtechniek confronteert je heel sterk met jezelf en met je verleden, dat is niet altijd makkelijk te accepteren. Hoe veilig de situatie ook is je moet die confrontatie wel aan willen gaan en dat heeft voor een groot deel ook te maken met het loslaten van controle. Ik merk hier heel sterk de kracht van het vriendmechanisme, die je wil beschermen. Ik kom al geruime tijd bij Jaap en heb dan ook al aardig wat sessies gehad, maar toch weet ik dat ik op dit moment nog steeds kan groeien.

Welke effecten bemerkte je tijdens/na een sessie?

Vlak na de sessie voelde ik vaak een verwardheid, alsof alles weer een plaats moest krijgen. Dat kon per sessie verschillen. De eerste dagen na de sessie was ik, zeker in het begin, moe en merkte dat ik het e.e.a. moest verwerken, na een paar dagen voelde ik mij energieker. Ook merkte ik in de loop van de tijd groei in mijn functioneren en dit werd ook door mijn omgeving opgemerkt.

Zijn je klachten verminderd of verdwenen?

De klachten zijn heel sterk verminderd. Mijn depressieve buien zijn voor een groot deel verdwenen, ik heb geen last meer van angsten. Emotioneel ben ik veel stabieler. De hyperventilatie is niet meer voorgekomen doordat de stress ook veel minder is. Ik word minder snel kwaad en kan ruzie van anderen nu veel beter negeren. Ook ben ik minder dwingend naar mijn omgeving toe geworden.

Hoe sta je nu, na de sessies, tegenover de aanpak?

De aanpak confronteert je met jezelf, hoewel de vragen objectief gezien niet moeilijk zijn. De moeilijkheid zit hem voor mij in het open stellen voor jezelf, daar moet je lef voor hebben. Het is een bijzondere ervaring, die ik iedereen gun!

Wat betekent Progressive Mental Alignment voor de kwaliteit van jouw leven (privé en eventueel ook op werkgebied)

Mede door de sessies heb ik toch besloten om mijn baan op te zeggen, wat ik intuïtief wel voelde heb ik nu ook daadwerkelijk die stap durven nemen. Ik ben mij gaan richten op een nieuwe toekomst, waardoor ik ook weer allerlei opleidingen en cursussen ben gaan volgen. Ik had mij ooit voorgenomen om nooit meer een studie op te pakken omdat ik een behoorlijke examenvrees had. Ik kan mij nu beter concentreren en heb veel meer plezier in de dingen die ik nu doe. Ik pak ook nieuwe activiteiten op en durf ook veel meer de confrontatie met nieuwe situaties en groepen mensen aan.”

DanielleOndernemer

Het bijzondere van deze aanpak ligt voor mij in het feit dat je niet steeds je hele levensverhaal hoeft te vertellen. Je wordt je snel en effectief bewust van de stoorzenders in je brein die je dagelijks functioneren en je gemoedstoestand verstoren. Hoe en wat er daarna precies gebeurt in mijn hoofd kan ik niet uitleggen, maar het PMA-coachingstraject bij Jaap heeft me bewuster en rustiger gemaakt. En daar was het me om te doen!

Yolanda WiggersOnderwijskracht basisonderwijs

“Ik kan PMA het best omschrijven als een ervaring die mij een stuk rust heeft gegeven. Ik verbaas me over de impact van 1 sessie en de nawerking die het heeft gehad”

T.R. Functionaris Nationale Politie

“Mijn ervaring met PMA heeft me het inzicht gegeven waar mijn angst om in files te staan vandaan komt. Een aantal weken na de sessie heb ik 4 uur achter elkaar in een file gestaan en ik was ontspannen en had geen enkele last meer van mijn eerdere angst van een oncontroleerbare situatie. Door het bewust worden van de oorzaak van mijn angst, is deze volledig weggenomen. In het verleden heb ik ook sessies gevolgd bij een psycholoog en ik kan dus vergelijken wat beide ervaringen met me gedaan hebben. Mijn ervaring is dat PMA een belangrijke stap verder zet dan de psycholoog, waardoor ik blijvend resultaat merk en de negatieve gevoelens geen invloed meer op me hebben. Het spreekt voor zich dat ik daarom erg enthousiast ben over de aanpak.”

Tineke BijsterboschFiliaalleidster Just A Joke Damesmode Deventer

“Ik was zes jaar en werd door een zwemleraar tijdens de zwemles net te lang onder water gehouden. Ik sperde mijn ogen open en focuste me op de bodem van het zwembad. Ik had echt het gevoel dat ik dood ging. Tijdens de breincoachingsessie openbaarde zich de grijze rechthoekige langgerekte voeg tussen twee tegels op de bodem van het zwembad. En weet je wat zo maf was? Op het moment dat ik angst voelde in de auto keek ik naar een vangrail met exact die grijze kleur en vorm en voelde ik diezelfde angst als toen! Ik voelde tijdens de sessie de spanning direct wegvloeien en vreemd genoeg ook de angst om in de auto te rijden. Sindsdien rijd ik weer gewoon in de auto, ben weer aan het werk en moet zelfs lachen als ik die grijze vangrail weer zie.”

Ronald UitenbroekIT Professional Achmea

“Baanbrekend”

P.M.Functionaris, veteraan Nationale Politie

“Ik heb enorm veel baat gehad van de ontmoetingen met Jaap. Zijn luisterende oor, onvervalste enthousiasme en niet op de laatste plaats zijn deskundigheid hebben me geholpen om mijn gedachten te ordenen, mij “gehoord” te voelen en een coachingstraject aan te gaan met duidelijk gestelde doelen. Dit was het traject waar ik met veel plezier op terug naar zal kijken en de coach die elke medewerker zich toe kan wensen. Jaap bedankt!”

Alexander LukacIT Professional Achmea

“PMA heeft m’n ogen geopend. Ik heb beter zicht gekregen in mij zelf. Van weten wat ik kan heeft PMA me gebracht naar weten wie ik ben en dat ervaar ik als een groot goed”

E.D. Functionaris Nationale Politie

“Het PMA coachingstraject heeft me inzichten gegeven in mijn gedragspatronen. Het heeft me daarnaast meer rust gebracht”

Charles BergheDirecteur Berghe

“Ik vond het bijzonder plezierig om met de PMA-aanpak kennis te maken”

Anita van Vlerken