Lezingen “Brein in Bedrijf”

Met enige regelmaat organiseert en verzorgt Pure M lezingen over de gegevensverwerking van het brein in Barchem (gemeente Lochem) en Putten (Gld). Deze lezing is ook te boeken. Bent u op zoek naar een inspirerende gastspreker voor uw congres, themadagen, personeels- en managementbijeenkomsten? Mail of bel bewust!

Lees onder aan deze pagina wat bezoekers van de lezing hebben gevonden!

Agenda

Publiekslezing “Brein in Bedrijf” Barchem, eerstvolgende 15 februari 2020

  Tijdens deze lezingen neemt neurocoach Jaap Mackaay, u mee op ontdekkingsreis door het brein. Naast de werking er van worden ook de fundamentele besturingsregels van het brein uitgelegd en tevens hoe recent ontdekte neurofysiologische stoorzenders in het menselijk brein ons gedrag, ons presteren én onze gezondheid saboteren. De gepresenteerde baanbrekende neurowetenschappelijke inzichten over o.a. de gegevensverwerking […]

Publiekslezing “Brein in Bedrijf” Putten, eerstvolgende 16 mei 2020

  Tijdens deze lezingen neemt neurocoach Jaap Mackaay u mee op ontdekkingsreis door het brein. Naast de werking er van worden ook de fundamentele besturingsregels van het brein uitgelegd en tevens hoe recent ontdekte neurofysiologische stoorzenders in het menselijk brein ons gedrag, ons presteren en onze gezondheid saboteren. De gepresenteerde baanbrekende neurowetenschappelijke inzichten over o.a. de gegevensverwerking van […]

Boekingen lezing “Brein in Bedrijf”

  Tijdens deze lezingen neemt neurocoach Jaap Mackaay u mee op ontdekkingsreis door het brein. Naast de werking er van worden ook de fundamentele besturingsregels van het brein uitgelegd en tevens hoe recent ontdekte neurofysiologische stoorzenders in het menselijk brein ons gedrag, ons presteren en onze gezondheid saboteren. De gepresenteerde baanbrekende neurowetenschappelijke inzichten over o.a. de gegevensverwerking […]

Testimonials lezingen

“Jaap kan op buitengewoon inspirerende wijze een voor velen nieuwe wereld , die van de werking van het brein, openen en meer toegankelijk maken. Absoluut de moeite waard voor leiders, coaches en HRM professionals.”

Lex MellinkFounder Verbeterforum

“In Barchem geweest om jou presentatie over ons brein aan te horen. Indrukwekkend, boeiend en interessant. Ook de wijze waarop jij het brengt is helder en duidelijk. Dank voor deze boeiende lezing”

Bart RozendaalLid van de Clientenraad Medisch Spectrum Twente | December 2017

“Zaterdag 23 december 2017 een boeiende middag gehad bij de lezing van Jaap Mackaay over ‘hoe ons brein werkt’. De ontwikkelingen op het gebied van hersenonderzoek gaan de laatste jaren bijzonder snel. Het belangrijkste wat we nu weten is het feit dat onze zintuigen ons onderbewuste van zoveel informatie voorziet dat het ons meer beïnvloed dan hetgeen we bewust meemaken. Er komt een doorbraak in begeleiding van mensen die vastlopen in hun privé of werk door een koppeling te leggen tussen de bewuste en de onderbewuste informatie in ons brein. Bijzonder interessant”

Teus de Jong`DGA Essenzo Business & School Gouda.

“Jaap is iemand met het hart op de juiste plek die je heel betrokken, bevlogen en op een eenvoudig te begrijpen manier meeneemt door de complexe wereld van ons brein. De lezing laat je inzien dat ons brein een grote invloed op onze gezondheid en gedrag heeft.  Jaap helpt je om vanuit deze kennis en inzichten de vertaalslag te maken naar groei en verbetering in gedrag en gezondheid” 

Harold VreemanAlgemeen directeur PMA Nederland

“Omdat een 9+ onvoldoende was heb ik vandaag een 10 gegeven!”

Fiona BambachtDirecteur Lef en Lief Procesbegeleiding

“Maar één woord: ‘baanbrekend'”

Mascha de CleenTrainer en coach

“Ik heb echt iets nieuws gehoord en dat gebeurt niet elke dag! Een mooie eyeopener.”

Johan WindDirecteur Windst Bedrijfsvitaliteit

“Het was een geweldig leerzame, verhelderende lezing over de werking van ons brein!”

Winnifred AssiesAdviseur werk UWV Drenthe

“Jaap weet je op een energieke manier mee te nemen op de reis in je eigen brein. Vernieuwend”

John RassinManaging partner & senior business consultant In-Pact BV

“Een verhaal dat bekend moet worden”

Bezoeker breinlezing (naam bekend bij Pure M)Nationale Politie

“In Lochem uitleg gehad over hoe ons menselijk brein werkt. Wat doet het met alle prikkels van onze zintuigen, hoe groot is het bewuste en hoe groot is het onderbewuste. Een mooie inkijk in onze hersenen. En Jaap; mooi weergegeven en goed verwoord”

Eugene van Tilborg(mede)oprichter van het Politie Veteranen Platform

“Lezing Jaap Mackaay van Pure M over het brein was top!

Ondernemers in Bedrijf BerkellandDirectie

“”Deze zomer heb ik Jaap leren kennen, omdat we samen de benefiet-avond voor de Stichting Rita hebben voorbereid. Ons eerste contact was tijdens een lezing van Jaap in Barchem. De uitnodiging was spontaan en ik ben er zonder verwachtingen heengegaan. Ik was zeer verrast door de lezing van Jaap. Zijn verhaal over de werking van ons (onderbewuste) brein en hoe wij onze ervaringen in het leven verwerken, vond ik zeer interessant. Het sprak mij erg aan, omdat ik, waarschijnlijk als een ieder ander, eveneens in het leven dingen heb meegemaakt, die niet altijd op de juiste wijze zijn verwerkt en dat er dus een mogelijkheid is, om daar iets aan te doen. Kortom een interessant betoog, met veel interactie tijdens de lezing. Ik kan iedereen aanraden om naar een lezing te gaan van Jaap”

Pascale HornIOT Europe Systems Hardware, Business Operations IBM

“Absoluut uitnodigen!”

Thea Kramer

“Vanmiddag meegenomen door Jaap in de wereld van PMA-coaching en training. Een doeltreffende manier voor bronaanpak en transformatie bij situaties waarbij je brein even met je aan de haal gaat. Zeer interessante en interactieve lezing over de werking van ons brein in relatie tot de uitdagingen waar wij mensen dagelijks mee te maken hebben.  Jaap neemt je op bevlogen wijze mee in termen van fysiologie, clusters en gebeurtenissen met een vleugje humor en veel praktijkvoorbeelden. Ik ben overtuigd van deze methode en heb geleerd om vanaf nu geen ‘waarom’-vragen meer stellen, maar ‘wanneer’-vragen om erachter te komen welke Bad-cluster ervoor zorgt dat iemand reageert zoals hij/zij reageert. Bedankt Jaap!”

Natascha PeetersMediator, trainer, coach

“Op mijn uitnodiging heeft Jaap bij onze Rotary club Ede-Hoekelum een presentatie gegeven over de werking van het brein en met name met betrekking tot “bad clusters”. Een interessant en inspirerend verhaal door een bevlogen spreker! Het geeft leuke en verrassende inzichten in de werking van ons brein in het dagelijks leven. Goede presentatie die van begin tot eind boeide en goed inhaakte op vragen uit het publiek”

Kosse JonkerEigenaar Drukkerij Frouws Ede BV

“”Ik vond de informatie echt een eyopener, een andere kijk op het brein. Lijkt overzichtelijker en eenvoudiger dan allerlei andere informatie die ik reeds heb opgedaan over de werking van het brein”

Petra BrummelhuisWerkt bij zorginstelling Philadelphia

“Van harte aanbevolen! Bevlogen man met een heldere presentatie. Heeft tot denken aangezet!

Marieke C. Schnoing-GelsProjectleider Nationale Politie

“Jaap is in staat gebleken om een gecompliceerd onderwerp als de onbewuste werking van het menselijk brein op een levendige manier en begrijpelijk over te brengen. Je ontkomt er niet aan, dat je wordt meegezogen in iets wat we allemaal bezitten; je eigen geniale brein! De lezing was een eye-opener”

Peter Tesselaarsenior adviseur crisismanagement Rijkswaterstaat Oost Nederland

“Jaap heeft op mijn uitnodiging een lezing gehouden voor de Lions Club Ede Neder Veluwe. De leden van de club, waaronder ik zelf, waren onder de indruk van de perfect qua inhoud en presentatie verzorgde lezing”

Henny BrunekreefDirecteur/eigenaar Brunekreef Consultants

“Ik kan de energieke lezing van Jaap samenvatten in woord, namelijk:  interessant. De lezing heeft me nieuwe inzichten gegeven”

Jasper SweijsROC IDCollege Woerden

BREIN IN BEDRIJF

Met deze titel als vertrekpunt hield Jaap Mackaay op 21 maart 2017 een lezing in de Vrijmetselaarsloge Le Préjugé Vaincu in Deventer. Leden, hun partners en andere belangstellenden waren welkom op deze heel bijzondere avond.
Jaap was bij ons als volgt aangekondigd:
Een ons vrijmetselaren niet onbekend adagium luidt: KEN UZELVE!
Maar… kennen wij ons eigenlijk wel? Wordt ons denken en handelen ook niet voor een heel groot deel beïnvloed dor datgene wat in ons onbewuste/onderbewuste in de loop der jaren opgeslagen is? En hoe kun je daarmee dealen?

De aanwezigen luisterden zeer geboeid naar een pakkend verhaal waarbij je van begin tot eind door Jaap “meegenomen” werd om je heel geleidelijk bewust te worden van de complexiteit van ons brein. Een brein waarin (hopelijk) gelukkig veel mooie en goede ervaring opgeslagen zijn. Maar we werden er ook op geattendeerd dat in datzelfde “depot” ook minder prettige zaken opgestapeld kunnen zijn.
Dat verhaal liet de toehoorders niet los: Plenair en in de wandelgangen werd er naar hartenlust nagepraat en werden contacten gelegd.
Een prachtige en inspirerende avond die uitnodigde tot reflectie en verder “filosoferen”.
Van harte aanbevolen!

Dick BeltmanVrijmetselaarsloge Le Préjugé Vaincu in Deventer.

“Recent mocht ik een presentatie van Jaap bijwonen. De titel ‘Brein in Bedrijf” sprak me bij voorbaat al aan en ik was dan ook verwachtingsvol gestemd een interessante avond te gaan beleven. Jaap heeft die verwachting zeker waargemaakt. Hij is een inspirerende spreker die, naast een goed en interessant betoog, ook zorgt voor interactie waardoor hij blijft boeien. Ik heb zijn zienswijze over de werking en de kracht van het – onderbewuste – brein, evenals hoe het brein ons presteren, samenwerken en onze gezondheid kan maken of breken, als zeer interessant ervaren. Het gaf inzichten waar ik zowel zakelijk als privé veel aan kan hebben”

José DerksenOndernemer @Intervenia Social Media

“”Jouw lezing en de uitleg over het brein en de “bad clusters” sprak mij erg aan, daar dit fenomeen mij meerdere keren per dag overkomt”

R.v.B.te U.Politiefunctionaris Nationale Politie

Ik heb Jaap onlangs meegemaakt als gastspreker. Hij heeft een energieke spreekstijl en had een prikkelende boodschap die mensen aan het denken zet. Voor mensen die zich geconfronteerd zien met veranderingen, raad ik hem zeker aan!”  

Judith RavelliAdviseur Integrale Beveiliging, afdeling Veiligheid, Integriteit & Klachten, Korpsstaf Nationale Politie

“Onlangs was ik op een bijeenkomst waar Jaap 100 geboeide ondernemers toesprak over de werking van het brein. Met zijn enthousiasme en deskundigheid maakte hij duidelijk waar onze overtuigingen vandaan komen en hoe we dit inzicht kunnen gebruiken om in ons zakelijk en prive-leven succesvoller te worden.  Bedankt voor deze waardevolle ervaring!”

Jan FaberOndernemer

“Erg interessant om Jaap met overtuiging te horen over dat wat geen overtuiging is, maar puur brein. Voor professionals in het publieke domein die geregeld in aanraking komen met dreiging en geweld. Aanbevolen!”

Harm van TwillertAdviseur Zorgverkoop & Marketing

Binnen 2 uur tot de kern komen van de voorloper van het uiteindelijke verzuim en hoe het werkt in het brein van mensen, is o.a. waarom ik genoten heb van de middag. Het was bijzonder inspirerend en wat mij betreft heeft het een veel breder onderwerp gepakt dan ziekteverzuim alleen. Ontzettend bedankt Jaap”

Ingrid ReijersHRM Management Visser Duiven BV (deelnemer workshop "Grip op (de kosten van) psychisch verzuim")

“Goed verhaal, én…goed gebracht! Complimenten.”

Dirk MackaayOndernemer

“Jaap doet z’n naam “Pure” eer aan met zo’n presentatie! Top. Houden zo. Dank dat ik er bij mocht zijn”

Marion Hummel-SteenhuisCoach Nicandra Coaching

“Ik heb Jaap horen spreken tijdens een workshop. Hij heeft een mooie presentatie en een energieke spreekstijl, waardoor mensen boeiend luisteren en zich op hun gemak voelen. Jaap is open, toegankelijk, en positief  Ik hoor hem graag spreken zeker als het gaat over ons brein.”

Sarai StubbeCoach

“”Ik heb Jaap een aantal keren voor diverse netwerken zien en horen presenteren. Hij kan uitermate helder, boeiend en beeldend vertellen over de manier waarop het menselijk brein negatieve ervaringen opslaat en de wijze waarop dit ‘her-programmeerbaar’ is. Het bijwonen van een presentatie van Jaap is een absolute aanrader!

Jan GuisOndernemer

“Een zeer boeiend verhaal wat menig ondernemer verder heeft gebracht”

Ondernemers in BedrijfDirectie

Ik heb verschillende keren een lezing van Jaap bijgewoond. Naast de interessante inhoud van de lezing vind ik zijn presentatiekwaliteiten super! Er ontstaat veel interactie tijdens zijn lezingen, of er nu 20 of 100 mensen in de zaal zitten. De tijd vliegt voorbij, mede omdat er een goede dosis humor aan te pas kwam. Het is mooi om te zien dat hij tijdens zijn presentatie ook een helicopterview heeft en zo heel goed kan inspelen op de behoefte van de deelnemers. Hij is spontaan met een open visie. Hij staat open voor feedback en vragen en neemt de tijd om deze te beantwoorden. Het is absoluut de moeite waard om een lezing van Jaap bij te wonen.

Resi BeelenOndernemer

“Hartelijk dank voor de zeer interessante lezing in Lochem. Een vlotte lezing, eye-openers, prachtig aan de tijd gehouden, ruimte voor opmerkingen en vragen, kortom perfect. Ik zal voor altijd blijven denken aan de pakketjes herinneringen die 95% van ons gedrag sturen, bij iedere ontmoeting met mensen, aan de bar, op de markt en in mijn huwelijk, bij de ander én bij mijzelf”

Bert AndriessenBezoeker breinlezing

Wat een duidelijke presentatie hield je in Lochem.Twee uur lang had een ieder de aandacht er wel bij. Zoals gezegd heb ik diverse personen kunnen attenderen op de PMA-aanpak en ik moet zeggen dat de resultaten opzienbarend zijn. Vandaar dat ik dat ook wilde vertellen die avond”

Bezoeker breinlezing (naam bekend bij Pure M)Werkzaam bij een arbodienst

“Jaap presenteert duidelijk en vooral natuurlijk. Erg goed. Het was daarnaast enorm leerzaam en verrassend! Bedankt Jaap!”

Ron DorlandVastgoedadviseur bij Condiplan

Laatst een lezing bijgewoond van Jaap over het brein en PMA. Een zelfhulptechniek die de universele taalregels van ons onderbewuste brein gebruikt voor het transformeren van onderbewuste sabotagemechanismen in productieve mentale energie. Het was zeer interessant en het lijkt me een prima aanvulling op de training mentale weerbaarheid die de politie nu landelijk verzorgd. In de training mentale kracht wordt geen aandacht besteed aan de politiemensen die getraumatiseerd zijn in hun beroep (en dat zijn er heel wat) en daar zou deze aanpak geweldig goed van pas komen.

Annet SpeelbergCounselor, Mediator en Klachtenbemiddelaar at Resilians

“Ik heb inmiddels meerdere presentaties van Jaap mogen mee maken en ervaar hem als een zeer kundig spreker op het gebied van PMA (Progressive Mental Alignment)”

Max PasOrganisatie ontwikkelaar Klantbeleving

“Jaap heeft een ontspannen en gedreven spreekstijl , waarmee hij in korte tijd de werking van vooral het onbewuste deel van het brein kan verwoorden en de invloed die het op ons dagelijks functioneren heeft duidelijk kan maken. Je merkt dat hij zich verder ontwikkeld heeft in de kennis over het brein, waardoor hij ook vragen kan beantwoorden die verder reiken dan alleen de aanpak die hij praktiseert. Tegelijkertijd kent en bewaakt Jaap zijn grenzen en laat zich dan ook niet verleiden tot aannames en discussies over kennisgebieden waarin hij niet deskundig is. Zijn lezingen zijn een aanrader!”

Danielle de WildeDirecteur praktijk voor kinder- en jeugdcoaching De Keyser Deventer

“Het was zeer interessant. Er zijn mij een hoop dingen duidelijk(er) geworden mbt wat er met je brein gebeurt bij stress. Een echte aanrader!”

D.K. te D.Brigadier Nationale Politie

„Het was boeiend, informatief en geeft stof tot nadenken” 

A. DekkerConcerndirecteur Gemeente Emmen

“Een enthousiast en boeiend betoog over de werking van ons brein. Hoe we gezonder, gelukkiger in verbinding met onszelf en met anderen kunnen leven en werken. Van belang voor iedereen. Top!”

Tineke van RijswijkCoach & trainer

“De lezing krijgt op een schaal van 1 t/m 10 het cijfer 10. Ik kan de lezing samenvatten in één woord, namelijk informatie-intensief”

Gerrit van den VenSenior consultant In-Pact BV

“Een interessante lezing. Daar waar ik mogelijkheden zie zal ik ruchtbaarheid geven aan hetgeen ik heb opgestoken”

P.J. HaverVoormalig politiefunctionaris

“Een prima lezing om vanuit een andere invalshoek naar het brein en de gevolgen te kijken”

Jenny BrugmansAccountmanagerTransitiebedrijf at Werkgeversvereniging Zorg & Welzijn (WZW)

“Je lezing was een echte eye opener. Het was een hele boeiende leerzame middag”

Ilja Clephas1voud Arbo (deelnemer workshop "Grip op (de kosten van) psychisch verzuim")

‘Deze lezingen zijn een echte aanrader. Laat je verrassen en inspireren door de boodschap van Jaap en vooral; doe er je voordeel mee!’

Hendrik Jan DekkerEigenaar Bureau Fanos CCT
Ondernemers Rheden en Deventer in BedrijfRheden Nieuws

“Een eye-opener. Een duidelijke uitleg van een voor mij zeer nieuwe werkwijze. Lijkt heel natuurlijk en zeer doelgericht”

Andrea Muller

“Persoonlijk vind ik het een frisse natuurlijke benadering. Heel goed. Graag had ik nog meer handvatten gekregen, dus zo’n sessie maakt nieuwsgierig”

Bezoeker breinlezing (naam bekend bij Pure M)

“Inspirerend, geprikkeld en visieverruimend. Zo kan ik de lezing in een paar woorden samenvatten. Jaap Bedankt voor de bevlogen ingezette avond. Deze informatie zal nog veel momenten van terug- en doordenken opleveren”

Mark Buil

“Zoals beloofd heb je me bewust gemaakt van wat ik eigenlijk weet over mezelf, maar me niet duidelijk was. Een zeer verhelderende lezing”

Rita Lubbers

“De lezing krijgt op een schaal van 1 t/m 10 het cijfer 9. Ik vond het zeer interessant en heb een hoop gehoord om over na te denken. Een heldere en duidelijke lezing”

Daniela TomaelloSenior Adviseur HRM Gemeente Vlaardingen

“Een interessante lezing van Jaap Mackaay van Pure M over de zintuigelijke gegevensverwerking door ons brein”  

Tineke WinterbergMede-oprichter en voorzitter Vereniging Misofonie NL

“Ik vond de breinlezing zeker interessant. Het geeft een hele andere kijk op de gegevensverwerking van het brein”

Esther VisserVice voorzitter Ned. Vereniging van Hoofdpijnpatienten en bestuurslid Migrainefonds

“Een interessante lezing. Een inkijkje in de werking van de het brein. Ik ben nieuwsgierig!”

Ivonne van Dis

“Vanavond met enkele collega’s een zeer interessante lezing bijgewoond van breincoach Jaap Mackaay in Lochem. Jaap heeft ons meegenomen in de werking van het menselijk brein en PMA. Was zeker de reis waard”

Frank JambroersOperationeel coördinator Politie Limburg Noord

“Brain-opener”

Kaisa Mens

“Een nieuwe kijk op coaching. Verfrissend, inspirerend en behoefte aan meer!”

Rob van VelsenOrganisatieadviseur

“Geweldig. Zeer leerzaam. Een echte eye-opener! Denk dat er veel winst is te behalen voor veel kinderen die een “sticker” hebben gekregen” 

Josien Raams

“Wat was het de moeite waard om vandaag naar Barchem te rijden. De wijze waarop Jaap sprak over de onbewuste processen van ons brein was buitengewoon boeiend. De combinatie van neurowetenschappelijke feiten en fysiologie lijkt verrassend ‘eenvoudig’ toegang te geven tot optimaal en onbelast functioneren. Het zit echt tussen onze oren!”

DirecteurenLEF en LIEF Procesbegeleiding

“Stof tot nadenken. Ik had niet verwacht dat het verschil tussen bewust en onbewust handelen zo groot zou zijn. Daar zat trouwens iedereen in de zaal van te kijken.”

Mario Riesebeek Bdata

“Ik vond het super duidelijk uitgelegd en super leerzaam”

Wendy Scheelbeek

“De lezing krijgt van mij op een schaal van 1/tm 10 het cijfer 9. Ik kan de lezing samenvatten in één woord, namelijk: verhelderend”

M. Koerselman

“De lezing krijgt op een schaal van 1 t/m 10 het cijfer 10. Ik kan de lezing samenvatten in 1 woord: “Boeiend””

Willemien van der Kieft

“Op 23 december 2017 heb ik een lezing gevolgd bij Jaap Mackaay over de werking van ons brein. Jaap neemt je mee op een ontdekkingsreis hoe je brein werkt. Interessant is het juiste woord niet, het was zeer indrukwekkend. Jaap neemt je op een enthousiaste manier mee in deze fascinerende wereld”

Geja Mein

“Een bijzonder interessant onderwerp dat ruim stof geeft tot nadenken. Als altijd weet Jaap mensen te boeien met zijn zeer energieke manier van presenteren. Hij weet de inzichten over de werking van het brein toegankelijk te presenteren en met veel bevlogenheid en interactie over te brengen.”

Robin AndrieuFreelance interim- en Service Manager

“Deze lezing meegemaakt! Mooie inkijk in hoe het brein gegevens ordent en het onderbewuste ‘bad clusters’ aanmaakt. Bedankt Jaap”

Fatima Bonebakker El AmraniDocent Meldkameropleidingen Nationale Politie

“Mijn beleving; tijdens dit interactieve samenzijn heb ik nieuwe inzichten bij mezelf ontdekt die ik gevoelswaardig kan toepassen in het dagelijkse leven waar dan ook en ik adviseer om dit zelf te beleven. M.a.w. een mentale upgrade. Nogmaals dank Jaap voor deze inspirerende middag”

Rick Browser

“Een goed verzorgde en informatieve lezing. Hoe meer Jaap begon te vertellen hoe interessanter het werd. Hij heeft een boeiende lezing gehouden met interactie met de toehoorders die allemaal geboeid hebben zitten luisteren. Dat hij goed kan praten wist ik wel, maar hij vertelde op een manier waardoor je 2 uur lang de aandacht blijft vasthouden. Mijn tip: woon eens zo’n lezing bij. Het geeft je een andere kijk op je brein. In het kort : grandioos!”

Deborah DoolAfdelingssecretaresse Gemeenet Vlaardingen

“Op een toplocatie in Barchem een publiekslezing ‘Brein in bedrijf’ bijgewoond. In deze lezing nam Jaap ons mee met een inkijk in ons brein. Naast de werking ervan werden ook de fundamentele besturingsregels van het brein uitgelegd en hoe recent ontdekte neurofysiologische stoorzenders in het menselijk brein ons gedrag, ons presteren en onze gezondheid saboteren. Interessant welke techniek wordt gebruikt om de de oorzaak te vinden en te herstellen”

Anja NijborgCoach

“In de prachtige omgeving van Barchem/Lochem de interessante sessie “Brein in Bedrijf” bij mogen wonen. De sessie heeft mij weer verder geholpen om gedrag steeds beter te kunnen verklaren – waarom mensen doen wat ze doen – en om hier steeds beter op te kunnen interveniëren”

Gjalt van der ZeeLearning & Development Programme Coordinator bij UMCG Ambulancezorg

‘Brein in bedrijf’, een prikkelende lezing van Jaap Mackaay, die je meeneemt naar een wereld van gevoelswaarde, controle(-verlies), overtuigingen, focus en beschermingsmechanisme. Tijdens de goed verzorgde en inspirerende lezing krijg je een inkijkje in de werking van je brein en neuro-fysiologie en leer je hoe belemmeringen je functioneren kunnen beperken. De lezing ‘Brein in bedrijf’ geeft veel stof tot nadenken en kan het begin zijn van een succesvolle persoonlijke groei.  Het geheel was goed verzorgd, met een keurige map met informatie, op een mooie locatie. Bedankt voor een inspirerende ochtend!

Hanneke PrinsenOnderwijsmanager

“Een lezing bijgewoond van Jaap over het menselijke brein: hoe werkt het? Hoe ligt de verbinding tussen de neurowetenschap en de fysiologie? Met andere woorden: in hoeverre bepalen emoties onze gezondheid? Een interessante en dynamische lezing over ons brein. Alleen het inzicht al in de werking van het brein zet je al in een andere stand! Jaap heeft met veel passie, plezier en enthousiasme de juiste verbinding weten te leggen en heeft zeker aangespoord tot meer! Ik wil dan ook iedereen aanraden dit inzicht te krijgen: de stap naar beter!”

Pascal VerberktDirecteur

“Absolute aanrader om bij te wonen”

Erik KleinDirecteur Prodware Nederland