Duurzame inzetbaarheid binnen bedrijven en organisaties

Bedrijven en organisaties in crisistijd willen meer doen met minder kosten. Getalenteerde mensen binnenhalen die een stapje harder kunnen en willen lopen of een verandering in gang kunnen zetten, is voor veel van die bedrijven en organisaties de voor de hand liggende, maar helaas eenzijdige, focus om dat te bereiken.

Natuurlijk, het is en blijft van levensbelang om de juiste mensen voor uw bedrijf of organisatie aan te trekken. Vanuit ervaring weet ik ook dat bedrijven hun veelal overbelaste of vastgelopen medewerkers onder druk zetten door scherpere deadlines en hogere targets en ze daartoe faciliteren en stimuleren met opleidingen, veel vaardigheidstrainingen en last but not least motivatieseminars. Als sparringpartner voor bedrijven hoor ik keer op keer dat de resultaten en zeker het rendement op de langere termijn tegenvallen en al helemaal niet in verhouding staan met de gemaakte kosten.

Ik heb dan ook nog altijd de overtuiging dat veel van de gevraagde en vereiste talenten al binnen uw organisatie aanwezig zijn. Maar waarom komt dat er dan zo vaak niet uit hoor ik u denken? En hoe kunnen we die dan wel optimaal benutten en inzetten?

Inmiddels is bekend dat naast kennis en vaardigheden, onze fysiologie leidend is bij de vorming van onze overtuigingen en daardoor onze prestaties worden gekleurd. En belangrijker nog: veel van die gevoelens dragen niet bij om onze kennis, vaardigheden en talenten optimaal te gebruiken. Sterker nog; ons zelfs belemmert en saboteert. Toponderzoekers tonen steeds meer aan dan minimaal 95% van ons handelen onbewust en ‘automatisch’ plaatsvindt. Onze automatische pilot is dus vele malen krachtiger dan we altijd al dachten en daarmee is het onderbewuste deel van ons brein de bron! van efficiënt werken in bedrijven. Het ligt dus voor de hand om daar meer mee te doen!

Als het gaat om mobiliteit in mens en merk en de klant (u dus!) echt diepgaande verandering voor ogen heeft, kies ik voor een baanbrekende benadering, die is gebaseerd op de werking van ons onderbewuste brein. Daarbij focus ik niet op problemen, maar op oorzaken. Op de oorzaken van de ongewenste, belemmerende en saboterende fysiologie bij mensen. Want daar zit de sleutel tot mobiliteit, vitaliteit, bevlogenheid, duurzame inzetbaarheid en groei van mensen en dus van uw bedrijf.

U wilt resultaten zien.  Ik help uw medewerkers die resultaten te bereiken. Durft u het aan? Ik wel.

Meer weten? Bel of mail bewust! info@pure-m.nl | (06) 12367152

“Veel van de problemen waar we in onze organisaties tegen aan lopen, zoals stress, meedogenloze interne machtsstrijd, frustratie over het management, hebzucht, oneerlijkheid en onvermogen om fouten toe te geven, komen voort uit gedrag dat vanaf begin verkeerd is. Het kan alleen worden verbeterd door de oorzaken aan te pakken, niet de effecten. Dat kan niet genoeg worden benadrukt. Het betekent een stap terug doen om beter te kunnen zien wat er achter onze acties verborgen zit.” (Frans P.S. van den Ouweland)

 

Tags: , , ,
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *